Film i Skåne

by

Vill sammanfatta här lite av det som sagts mellan ABF Skåne och Film i Skåne hittills.

I mitt samtal med Film i Skåne förra veckan kom vi fram till en hel del intressanta samarbetsidéer.
Först o främst så kommer de nu att gå ut med officiellt att det studieförbund de samarbetar med är ABF. Vet inte vad detta betyder i praktiken, men det kanske får de andra studieförbunden att höja på ögonbrynen.
När vi inledde våra samtal så pratade vi mycket om att vi skulle kunna ta del av varandras nätverk. Vi liksom dem behöver spridning av information om olika filmverksamheter. Då kan våra stora närverk vara till nytta. ABF har bl.a skickat ut föreläsningsinfo till deras nätverk och genom deras kanaler. ABF har även deltagit med föreläsare på en rad olika filmfestivaler, framför allt inriktade mot ungdomar. Detta har varit en strategi från oss att sätta ABF på “filmkartan” i Skåne. Man ska kunna koppla ABF till filmverksamheter…
Nu när vi har som mål att sätta igång faktisk verksamhet inom film på minst 4 avdelningar i Skåne, behöver vi lite mer stöd från Film i Skåne. Detta stöd ska till en början bestå av pedagogisk medverkan av människor i deras filmarbetarnätverk. ABF Skåne kommer under höstterminen 2010 och vårterminen 2011 ha inspirationsträffar på olika lokalavdelningar i Skåne. Dessa riktar sig både till personal och utomstående. Till dessa inspirationsträffar kommer vi att använda just filmarbetare genom Film i Skåne. Dessa filmarbetare ska sedan kunna arbeta vidare med lokalavdelningarna med deras filmverksamheter. Men innan dess kommer dessa gå cirkelledarutbildning hos oss. Sen ska dessa även kunna utbilda fler cirkelledare efter behov.
Vi kommer gemensamt med Film i Skåne gå ut med ett nyhetsbrev denna vecka för att söka filmarbetare som är intresserade av att ingå i detta samarbete med ABF. Sen kommer vi göra en geografisk indelning av dessa för att lättare kunna knyta dem till en lokalavdelning. Meningen är ju att filmarbetaren ska vara verksam i den kommun där ABF avdelningen ligger.
Vi kommer även med hjälp av Film i Skåne satsa på att få igång verksamheter i delar av Skåne där vi inom ABF idag inte har stor verksamhet, som tex Österlen.
Själva “dealen” är i grund och botten att både Film i Skåne och ABF vill nå människor, och speciellt unga, som vill arbeta med film. ABF kan med Film i Skånes hjälp få in dessa människor i verksamhet genom tex cirklar. Dessa cirklar kan leda till produktioner som Film i Skåne kan använda inom deras verksamhet såsom tex festivaler. Deltagarna från ABFs cirkelverksamhet kan i sin tur söka sig vidare efter en tid till andra utmaningar inom Film i Skånes kontaktnät.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: